Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 
 
 

Over mij

Ik ben Annelies Lammers. 

Nog niet zo lang geleden zag ik een videootje van mezelf terug toen ik een jaar of vier was. Ik zat aan mijn voorhoofd te krabben. Ik was toen al aan het piekeren!

Mijn mentor van de brugklas zei toen ik 12 jaar oud was tijdens een gesprek met mijn moeder: ‘Annelies is erg zwaar op de hand.’ Ik zei, ‘ja, ik weet dat ik te zwaar ben.’
Dat somt in een paar regels wel een beetje op hoe ik in het leven stond. 

Als ik iets moest presenteren op school, lag ik vooraf nachten wakker. Mijn presentaties angstvallig talloze keren doorlezen, voorbereiden, uit mijn hoofd leren. Huilen! Zo zenuwachtig. Voordat ik aan de beurt was, bedacht ik tientallen redenen waarom ik niet kon presenteren en hoe ik kon verdwijnen. Terwijl ik voor de klas stond, dacht ik dat ik ging flauwvallen. Ik was bang dat ik het verkeerde had voorbereid en dat ik zou worden aangekeken alsof ik van een andere planeet kwam en dat ik heel hard zou worden uitgelachen. 

Met vriendinnen op vakantie in Italië toen ik een jaar of 17 was. Ik wilde zo graag een dagtrip naar Triëste maken om de kerk, musea en koffietentjes te bezoeken, maar mijn vriendinnen wilden alleen maar op het strand liggen. Toen ik ze eindelijk had overgehaald om te gaan, zijn we niet verder gekomen dan de winkels waar het uitverkoop was omdat zij het voortouw namen en ik niet uitsprak wat ik graag wilde doen. 

Een vervolgopleiding kiezen. Geen idee. Waar doe ik goed aan? Ik denk dat het een goed idee is als ik ga meewerken in het familiebedrijf, dus welke studie(s) moet ik daarvoor doen? Dan ga ik dat doen.

Ik voelde me verloren in mijn gedachten en in mijn lichaam.

 

Hoe is het nu
Mijn keerpunt kwam toen ik in 2016 voor mijn master NLP opleiding een Amerikaanse vrouw interviewde. De vraag die zij mij stelde was: ‘heb je jezelf wel eens getroost, alsof je een klein kind op schoot neemt en tegen haar zegt dat ze niet alleen is en dat jij er voor haar bent?’ Ik brak in tranen uit en heb uren gehuild. Op dat moment kon de heling beginnen. 

Ik ontdekte tijdens vele coaching sessies dat ik doodsbang was om afgewezen te worden. Want afgewezen worden was voor mij hetzelfde als doodgaan. Om dit te allen tijden te voorkomen wrong ik mezelf in allerlei bochten, zodat mijn omgeving mij maar zou accepteren. Door continu te moeten bedenken hoe ik niet zou worden afgewezen, ben ik vanuit mijn hoofd gaan leven en hierdoor ver verwijderd geraakt van mezelf.

 Ik ontdekte rond mijn 40e dat mijn hart het eenzaamste plekje ter wereld was. Er werd geen enkel beroep op gedaan. Behalve als ik alleen was. Daarom ben ik twee keer een jaar in mijn eentje op reis gegaan naar het buitenland. Dan bepaalde ik hoe mijn dag ging verlopen en werd ik niet meegezogen in het plan van de ander.

Nu sta ik volledig in verbinding met mijn hart en van hieruit maak ik mijn keuzes. De mening van anderen neem ik serieus, maar ik laat me er niet door leiden. Ik spreek uit waar ik voor sta. Ik ben niet afhankelijk van de goedkeuring van anderen. Hierdoor sta ik sterk in mijn schoenen en kleur ik ver buiten de eerder door mezelf opgelegde lijntjes. Het voelt iedere keer weer als een persoonlijke overwinning en dit geeft me veel blijdschap.
Ik vertrouw op mijn gevoel, mijn hart en mijn lichaam. Mijn gezonde verstand ondersteunt wat mijn hart mij ingeeft.
Mijn levenslessen hebben ertoe geleid dat ik de meest zuivere vorm van mezelf wil leven. Dit doe ik door goed voor mezelf te zorgen. Door iedere dag op mezelf en mijn hart af te stemmen, ervaar ik meer verbinding met mezelf en alles om mij heen. Ik ervaar geen twijfel meer, maar een innerlijk weten. Dit is voor mij ware rijkdom.

Vanuit mijn opvoeding heb ik geleerd om streng te zijn voor mezelf, om altijd maar door te gaan. Mijn hoofd was lange tijd mijn raadgever. Ik heb inmiddels geleerd dat ik de beste beslissingen maak wanneer ik luister naar de stem van mijn hart. Ik voel dat dit op een positieve manier bijdraagt aan mijn gezondheid, mijn zielsmissie en de totstandkoming van een betere wereld.

  

CONTACT OPNEMEN

 
 

Wie ik ook ben

 • Ik ben toegewijd aan het resultaat als ik er in geloof, anders haak ik af en dan moet er veel gebeuren wil ik weer aangehaakt raken.
 • Ik ben ontzettend praktisch en ik hou van simpelheid – down to earth is op mijn lijf geschreven.
 • Sommige mensen vinden mij kort door de bocht. Dat klopt, meestal heb ik dan ook geen ongelijk, maar zou ik het wat vriendelijker kunnen verwoorden. Ik doe mijn best.
 • Ik hou van echte mensen die eerlijk naar zichzelf en anderen durven zijn, want zo sta ik zelf ook in het leven, althans dit is mijn streven.
 
 
 

Typisch ik

 • Mijn vriendinnen liggen vaak in een deuk als ik iets doodserieus sta te vertellen.
 • Ik hoor ook wel eens dat ik het goed zou doen in een toneelstuk omdat ik alles wat ik zeg met mijn gezichtsuitdrukking laat zien. 
 • Ik ben een echte wereldreiziger, zet mij op een vliegtuig naar India of Portugal en je ziet me nooit meer terug.
 • Ik bijt me helemaal vast in iets als het me interesseert, dan wil ik het naadje van de kous weten.
 • Soms ga ik een week in een hut op de hei zitten (bij voorkeur in Portugal aan de kust) om alleen maar dingen te doen die ik zelf leuk vind, zonder rekening te hoeven houden met iemand anders.
 • Iedere dag wil ik even in de natuur zijn geweest. Als dat niet gebeurt, voel ik me net een hond die ze vergeten zijn uit te laten.
 

Opleidingen en verdiepingen

 • 2023: jaaropleiding Germaanse Geneeskunde
 • 2022: koksopleiding Vedisch koken - Rada's kookstudio
 • 2022: basiscursus Germaanse geneeskunde - HeelTotaal
 • 2021-2022: jaaropleiding Healing the Dhatus – Ayurveda en de weefsels - Divine Ayurveda
 • 2021-2022: jaarcursus 2 Natuurlijk Leven - Harmony Center
 • 2021: specialisatie Ayurvedische psychologie – Divine Ayurveda
 • 2021 + 2023: specialisatie polsdiagnose – Divine Ayurveda
 • 2020-2021: jaaropleiding Ayurvedisch voedings- en leefstijlcoach – Divine Ayurveda
 • 2020-2021: jaarcursus 1 Natuurlijk Leven – Harmony Center
 • 2019: specialisatie Ayurveda en de Vrouw – Divine Ayurveda
 • 2019: specialisatie Tactiel Stimulering bij zwangerschap 
 • 2018: reconnective Healing Foundational Practioner – Dr. Eric Pearl
 • 2017: intensieve training Ayurveda – Soul Food Company
 • 2016- 2018: verdieping op coaching – Sirius Academy
 • 2016: opleiding Business Communicatie Master – Master practitioner hNLP – Sirius Academy
 • 2015: opleiding Business Communicatie Professional – Practioner hNLP – Sirius Academy
 • 2014-2015: opleiding Behandelaar Tactiel Stimulering – School of Touch
 
 


De lotusbloem laat mij zien dat we in staat zijn om vanuit acceptatie van ons verleden, hoe donker dit ook geweest is, naar het licht te groeien en voluit te leven.


Annelies Lammers

Adres Distelstraat 25
5643 HV Eindhoven

E-mail info@annelieslammers.nl

Telefoonnummer 0612807578

KVK-nummer 83186077

BTW-ID nummer NL003298647B70

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren